Skip to content

Couvertures de patio en aluminium d’Aluvida

Wat is een terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping of pergola dient letterlijk als een kap over je terras of deel van je tuin. Daardoor geniet je – ondanks de wispelturige weersomstandigheden in ons land – toch optimaal van buiten zijn wanneer jij het wil. Tijdens de zomermaanden vind je onder de overkapping verkoeling, terwijl het je bij slecht weer of iets koudere temperaturen beschermt tegen regen of wind. Zo maak je het hele jaar door onbelemmerd gebruik van je tuin.

Kom bij ons langs

Aluminium terrasoverkappingen

Net zoals bij onze carports en andere professionele overkappingen, maken we het onderstel van je terrasoverkapping uit aluminium van minimum 3 mm dik. In vergelijking met bijvoorbeeld hout of metaal is dit de stevigste, meest duurzame en onderhoudsvriendelijke keuze. Eens geplaatst rest je dus niets anders dan zorgeloos genieten.

Gaat het over de afwerking van je pergola, dan laten we de keuzes wel graag aan jou over. Als volwaardig onderdeel van je tuin, stem je ze immers graag af op je persoonlijke smaak.

Voor de dakplaten die op je overkapping komen te liggen heb je de keuze uit doorschijnend of opaal meerwandig polycarbonaat (mp10) of massief polycarbonaat (p4). Wil je graag dat er een lichtstrip bevestigd wordt aan het dak, zodat je ook voldoende ziet wanneer het donker wordt? Ook dat kan.

Graag een woordje uitleg over de verschillende opties en materialen? Neem contact op of kom langs bij een van onze dealers.

Maak kennis met onze modellen

Wat betreft modellen heb je bij Aluvida de keuze uit vijf aangebouwde terrasoverkappingen. Dit type wordt altijd langs één kant tegen een muur bevestigd. Gaat je voorkeur uit naar een volledig vrijstaand model of wil je een volledig op maat gemaakte overkapping? Ook dat kan.

De voordelen van een terrasoverkapping

Alternatief voor een veranda

Je wil graag een veranda plaatsen, maar ontziet de grote kost? In dat geval is een terrasoverkapping de geschikte tussenoplossing. Een pergola kost je namelijk een pak minder, maar bezorgt je wel het typisch gevoel van een veranda. Zeker wanneer je kiest voor een glazen omwanding zijn de verschillen tussen beide verwaarloosbaar.

Heerlijk buiten zijn, het hele jaar door

Zomer of winter, zon of regen, met een terrasoverkapping kan je het hele jaar door buiten vertoeven. De overkapping beschermt je zowel tegen hitte, regen als wind. Op die manier maak je vaker en compleet zorgeloos gebruik van je tuin of terras.

Extra opbergruimte voor fietsen, tuinmeubelen en meer

Tijdens de zomermaanden staan tuinmeubelen, barbecues en fietsen vaak los in de tuin. Plaats je ze in de winter liever op een veiligere plek, maar heb je er geen ruimte voor? Zet ze met een gerust hart onder je terrasoverkapping en bescherm ze op die manier tegen guur weer.

Duurzaam en gemakkelijk in onderhoud

Onze terrasoverkappingen hebben een stevig onderstel uit aluminium en de dakplaten bestaan uit meerwandig polycarbonaat (mp10) of massief polycarbonaat (p4). Dat maakt ze niet alleen extra stevig, maar ook duurzaam. Bovendien vergt het amper onderhoud. Dat betekent jarenlang zorgeloos genieten!

Aluvida maakt jouw terrasoverkapping op maat

Een terrasoverkapping aanschaffen is een persoonlijk verhaal. Terwijl de ene goed beschut wil zitten en beschermd tegen zon en wind met bijvoorbeeld een extra zijscherm, verkiest de ander misschien een open model met doorschijnende dakplaat. Wat je voorkeuren ook zijn, bij ons is voor elk wat wils te vinden.

Breng je dus graag een wijziging aan bij een van onze standaardmodellen of heb je een idee dat er compleet los van staat? Leg het aan ons voor en wij zetten alles in het werk om jouw wensen te realiseren.

Veuillez prendre rendez-vous pour visiter notre salle d’exposition. Cela nous permettra de mieux vous servir.
Appelez le +32 (0)478 706 215 ou envoyez un e-mail à [email protected]

Vous souhaitez un devis sur mesure et sans engagement pour notre abri de voiture ? Citation