Skip to content

Découvrez les carports en aluminium d’Aluvida

Wat is een carport

Bied je je auto, fiets of motor graag een veilige standplaats, maar heb je geen (financiële) ruimte voor een garagepoort? In dat geval is een carport de perfecte oplossing. Om concreet te zijn gaat het hier om een houten, stalen, kunststof of – in het geval van Aluvida – aluminium constructie die in de vorm van een aanpalend of vrijstaand afdak je wagen het hele jaar door beschermt tegen extreme weersomstandigheden.

Op die manier vermijd je schade door zware rukwinden, regen- of hagelbuien. In de herfst heb je niet langer last van verdwaalde bladeren tussen je ruitenwissers en in de winter voorkomt een carport ijsvorming op de voorruit. Tijdens de zomermaanden zorgt een overkapping er dan weer voor dat je wagen nooit pal in de zon staat.

Kom bij ons langs

De keuze voor aluminium

Overkappingen kunnen samengesteld worden uit verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout, metaal of kunststof. Bij Aluvida maken en plaatsen we echter enkel carports uit aluminium met een minimale dikte van 3 mm. Omdat ons aluminium een stuk dikker is dan dat van de concurrent, zijn onze constructies steviger en kwalitatiever dan gemiddeld. Met andere woorden: onze carports gaan lang mee en kunnen tegen een stootje. Ook bij een stevige storm kan je dus op beide oren slapen!

Benieuwd welke carports we in de aanbieding hebben? Ontdek het zelf!

De voordelen van een carport

Een auto-overkapping biedt je heel wat voordelen. We sommen de belangrijkste graag voor je op:

Voordeliger dan een garagepoort

Een carport beschermt je wagen het hele jaar door, maar kost een stuk minder dan een garagepoort. Een mooi voordeel voor je portefeuille dus. Daarnaast neemt een carport ook minder plaats in dan een garagebox, waardoor je meer bruikbare buitenruimte overhoudt voor andere dingen.

Multi-inzetbaar

Een carport kan ook perfect dienst doen als afdak. Ideaal dus wanneer je gezelschap uitnodigt tijdens de zomermaanden, maar je plots verrast wordt door een regenbui. Of misschien schijnt de zon net heel fel wanneer je bezoek over de vloer komt en heb je nood aan wat schaduw? Ook in dat geval biedt je carport soelaas.

Duurzaam en beperkt qua onderhoud

Een degelijke carport gaat heel wat jaren mee. Eens geplaatst blijft het onderhoud beperkt en hoef je er nauwelijks naar om te kijken. Gemakkelijk en duurzaam!

Behoud van lichtinval en ruimte

Terwijl een garagebox je wagen helemaal insluit, is dat niet het geval bij een carport. Dankzij haar compacte ontwerp neemt ze weinig ruimte in waardoor je een gevoel van openheid behoudt en de lichtinval slechts minimaal ingeperkt wordt.

Constante luchtcirculatie

Omdat een overkapping niet volledig afgesloten is, circuleert lucht er vrij in rond. Op die manier vermijd je dampvorming en wordt je wagen drooggeblazen bij regen of sneeuwval. Daardoor hoef je geen ijs te krabben in de wintermaanden en neemt de kans op roestvorming aanzienlijk af.

Jouw carport op maat gemaakt

Bij Aluvida bieden we zowel standaardmodellen aan als op maat gemaakte auto-overkappingen. Heb je dus een kleine of net heel ruime oprit of heb je specifieke wensen? Voor een kleine meerprijs maken we jouw overkapping volledig op maat. Twijfel niet om ons te contacteren of een afspraak te maken in een van onze showrooms voor meer info.

Benieuwd naar onze realisaties? Bekijk ze in ons overzicht.

Veuillez prendre rendez-vous pour visiter notre salle d’exposition. Cela nous permettra de mieux vous servir.
Appelez le +32 (0)478 706 215 ou envoyez un e-mail à [email protected]

Vous souhaitez un devis sur mesure et sans engagement pour notre abri de voiture ? Citation